Aan al het goede komt een eind.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Computers die na 14 januari 2020 nog werken met Windows 7 , zijn kwetsbaar voor aanvallen van hackers.

 

Computers die na deze datum nog werken met Windows 7 (of ouder) en die op enige manier verbonden zijn met de buitenwereld, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen van buitenaf.

Ook Windows Live Mail en Office 2007 (of ouder) zijn kwetsbaar

Als u nog steeds Windows Live mail voor e-mailcorrespondentie gebruikt of Office 2007 of ouder, krijgt u met dezelfde problemen t maken. Ook deze programma’s kunt u beter vervangen.

Overstappen

Om hackers geen kans te geven, adviseert Microsoft consumenten en bedrijven over te stappen op Windows 10

Actie

Wanneer een hacker de computer weet te kraken door gaten in de beveiliging van het besturingssysteem, kan de inbreker gemakkelijk bij gevoelige informatie als creditcardgegevens of e-mails komen.

 

 

Ook banken adviseren het nieuwe besturingssysteem. Klanten kunnen, als zij veilig willen internetbankieren, maar beter afscheid nemen van dit besturingssysteem, zeker omdat er al langere tijd nieuwe regels gelden voor internetbankieren.

 

Zo is het de verantwoordelijkheid van klant om zich afdoende te beveiligen tegen virussen. Alleen als de gebruiker zich aan die strengere regels houdt, bestaat er recht op een compensatie wanneer hackers onverhoopt weten door te dringen tot bancaire gegevens.

 

Informeer wat uw mogelijkheden zijn om uw besturingssysteem aan te passen. We geven u graag vrijblijvend advies.